martes, 22 de junio de 2010

AMOR PRIMERA PART



AMOR MALALTÍS




     L’amor malaltís o obsessiu és aquell que es produeix quan la persona enamorada dedica cada segon, cada minut, de la seva vida a pensar amb la persona estimada.

     Aquest fet pot ser normal en el temps d’enamorament o d’eufòria irreal.Tot el dia pensant en aquest ésser el qual considerem meravellós i únic.
    Passada l’eufòria poden passar dues coses: Aquest sentiment es pot transformar en amor o diluir-se ràpidament tal com va començar.

    Si ens centrem amb l’amor obsessiu diria que és aquell sentiment que no arriba a la seva culminació. La persona enamorada no pot arribar a realitzar o assolir el seu objectiu.

    Temps i temps de la seva vida gira al voltant d’aquest amor a vegades platònic. No dorm, té neguits, pendent del telèfon, etc.


La persona que s’enamora obsessivament pot viure pendent de l'altre, contínuament, pensant que algun dia sorgirà una correspondència mútua. A vegades sense sospesar les conseqüències, les quals poden ser nefastes pe a la parella.

     No assumeix la realitat, no escolta, no oblida i centra la vida en l’objectiu de conquistar la persona estimada o desitjada. A vegades aquests dos sentiment: El d'estimar o desitjar es barregen.


     Hi ha casos que per llàstima o per no ferir l’afecció de l’enamorat, inconscientment es poden transmetre esperances, les quals són irreals i mal interpretades.Tot això encara es pot embolicar més si l’obsessiu és home i casat.

     L’amor prohibit és l’únic incentiu que necessita l’home, a vegades, per a mantenir la relació en la parella i augmentar la seva excitació sexual.

     Perquè per a molts homes casats, tenir una relació extramatrimonial és el símbol de l’experiència d’aventures de l’adolescència, que encara necessiten en la seva vida i que no poden assolir en la seva llar per causa de la rutina quotidiana o sexual.


L’ànsia d’enamorar-se fins a la perdició d’alguna persona, sent casat, és propi de l’etapa de joventut.

Les relacions extramatrimonials d'un home  o una dona, casats, és una invitació a patir i si ho acceptem és una garantia de sofriment etern.

MARISA,

22/06/2010                                                             





1 comentario:

salvi vell dijo...

Parles de "l'amor obsessiu" L'obsessió és una forma de neurosi. Hem de procurar no tenir una ment malaltissa i fer servir el seny encara que d'aixó alguns en diuen ser freds.