sábado, 26 de junio de 2010

LA INFIDELITAT

 Per què la infidelitat?

Què es guanya i/o que es perd amb la infidelitat?



   L’amor és una emoció, la qual ens lliga a la vida, ens fa sentir vius, estimats, ens aixeca la moral, estem contents i feliços. Totes aquestes coses serveixen per donar-nos una perspectiva positiva a la vida i ens ajuda a sentir-nos del tot afortunats.


   Si mirem el diccionari veurem que la paraula fidelitat és un sinònim de lleialtat, la qual cosa em fa pensar que és un deure que tenim envers una altre persona, un compromís moral de confiança. – És així?


   Bé doncs, a partir d’aquest raonament tornarem a parlar de l’amor en parella.


   Una persona amiga m’explicava fa pocs dies la seva situació matrimonial.


   És un home casat i feliç en el seu matrimoni. La seva esposa és una excel•lent persona, bona mare, bona dona i companya, en una paraula s’estimen, però, entre ells s’ha acabat la passió desprès de 22 anys d’estar junts.


   Ell, va conèixer fa uns mesos, una dona fora del seu entorn quotidià. Aquella dona el va embogir, li agradava moltíssim. Així doncs, no va trigar en insinuar-se-li a pit descobert. La dona en qüestió de moment no li va fer cap lleig, ja que, li agradava aquell posat baronívol i totes aquelles paraules tan dolces i tendres que rebia del seu amant secret. Encara que casada de feia anys, cap persona li havia dit aquells mots tan afectuosos i tan sincers...


   Justament en aquests moments tan dolços i delicats és quan una persona ha d’enfrontar-se amb els seus propis valors.
- Mare de Déu, quin embolic.
El matrimoni i la fidelitat tenen unes muntanyes altes, les qual hem de travessar i si pot ser sense caure en cap precipici. Hem de pensar que una relliscada pot significar un patiment etern.


   Totes les parelles passen per etapes similars. En el camí del matrimoni hi ha molts paranys i aquí és on hem de saber viure-les amb intel•ligència. És ben sabut que no trobarem solucions fàcils per acabar amb desitjos semblants.


   Una relació ocasional, efímera, sense compromís, per passar només una bona estona junts, sense cap altre perspectiva, pot tenir sentit, però per una dona, és difícil separar l’amor del sexe.


   La dona que cau als braços d’un home casat està comdemnada a patir decepcions contínues fins i tot diria a perdre el respecte i l’estimació envers ella mateixa. És molt difícil estimar dues persones al mateix temps.


   Tota aquesta exposició ens porta a pensar i a preguntar-nos: es pot confiar en un home o una dona, els quals tenen relacions fora del matrimoni?


   L’amor, l’estimació en una parella es basa en la confiança mútua i el respecta de l’un a l’altre.

MARISA, 26/06/2010

2 comentarios:

salvi vell dijo...

Marisa, toques temes molt delicats! Em crida l'atenció que dius "per una dona és difícil separar l'amor del sexe" Creus que no és igual per l'home? O potser pitjor quan va de cara al sexe sense amor!
Preguntes si es pot confiar en un home o una dona que tinguin relacions fora del matrimoni.Si és així la seva conducta emocional és falsa. Si és un fet conegut, no crec que la gent hi pugui confiar.

Marisa dijo...

No entenc gaire les últimes frases del teu raonament