domingo, 22 de agosto de 2010

EL NOSTRE PA DE CADA DIA


CONFIANÇA O DESCONFIANÇA




Tenim plena confiança en el que comprem i mengem?

     S’ha parlat molt sobre el tema relacionat amb els aliments transgènics. Particularment, no havia posat massa atenció en tota aquesta controvèrsia que s’ha creat arran de totes les opinions, de les quals en dinem o en sopem cada dia per mitjà de les notícies.

     Arran d’unes al•lèrgies que he observat, en mi mateixa i també en molta gent, m’he parat a pensar. Podrien ser tots aquests aliments que han aparegut al mercat i que no en tenim gaire informació els que podrien tenir relació amb els problemes de panxa, erupcions de pell, intoleràncies i altres molèsties?

     Crec que tenim un gran desconeixement del seu origen i també de les seves conseqüències sobre la salut.

     Sabem, que els transgènics són el fruit de noves aplicacions en el camp alimentari: animal i vegetal.

    Saben, (així ho entenc jo), que aquests encreuaments entre espècies porten a millorar i enfortir allò que mengem. Però, és que el sol fet de sentir “encreuament” i altres paraules que potser no entenem ha creat una gran desconfiança a molts de nosaltres.

     Quantes vegades ens hem trobat que una taronja tenia gust de mandarina. I els tomàquets? Només hem de veure la gran varietat que hi ha en fruites i verdures. Ara, ja tenim síndries grogues albergínies blanques, patates per fregir, per fer al forn, per bullir... Abans només hi havia una classe de patates, tot l’any, fins que venien les que en dèiem patates noves.

     Tant si volem, com si no volem, com que ens ho trobem tot fet hem d’anar assimilant el que ens diuen les notícies, però realment saben les conseqüències del que pot portar tots aquest avenços al llarg del temps, per a la salut?

     Crec que tota aquesta revolució, més o menys, va començar l’any 1983. Ara som l’any 2010, i... qui és la persona que no té alguna al•lèrgia o alguna intolerància en el seu organisme?

     Malgrat tota la polèmica que hi ha hagut, positiva o negativa, tot sembla estar a favor dels nous aliments. D’altra banda podríem pensar que no tenim altre remei que deixar-ho córrer, sobre tot quan ens entra la gana.

     Així doncs caldrà recobrar la confiança en aquesta gran tasca científica i en la innocuïtat de tots aquests nous aliments.

     De totes maneres caldrà seguir en guàrdia mirant sempre que tots els productes estiguin ben etiquetats, veure si fan esment detallat dels ingredients i si són o no d’origen transgènic.

     En aquest punt seria interessant que les organitzacions en defensa del consumidor seguissin vetllant per a la manca d’un bon etiquetat dels productes. Els consumidors també agrairíem que els mitjans de comunicació en fessin més ressò i ens assabentessin de com pot ser de perillosa pel nostre organisme al cap dels anys.

MARISA, 20/03/2009

1 comentario:

yoyo dijo...

Amiga Marisa.-

Un placer seguirte. Me preguntas por mis arbolitos..... puedes verlos en mi blog yoyobonsai.blogspot.com

Un beso.