
Com sempre que tinc una estona, em poso davant l’ordinador per escriure uns del meus relats. Però avui és diferent, no em venen les idees al cap. A força de pensar i pensar, m’he adonat que no em venia res al cap perquè el tenia saturat.
Saturat, perquè aquest mati l’he passat fent panellets a més heu de saber que era la primera vegada que en feia. Podeu pensar doncs com m’he atabalat.
He fet els panellets avui, perquè nosaltres celebrarem la festa aquesta nit. La raó d’aquest avançament és perquè el meu fill se’n va de viatge.
Llavors, oi que compreneu perquè estic saturada de idees. I, per els que em llegiu sabeu que fa poc em van condecorar amb el diploma de alies “La Rusky”.
Doncs, podeu veure que per fer un acomiadat com cal, m’he tingut que posar a la cuina i fer un bon sopar; postres inclosos.
Bé, desprès de tot això he pensat que voldríeu tenir la recepta d’aquest sopar familiar.
Passo a redactar el sopar:
Per començar he preparat un “xató”, això ja sabeu que s’hi posa:
Escarola, bacallà esqueixat, tonyina, olives negres, hi ha gent que també hi posa unes quantes mongetes seques.
I ja sabeu, que s’hi posa la famosa salsa d’ametlles
De segon plat: Un fricandó amb castanyes. Deliciós i fàcil. Es fa un fricandó normal del que feu habitualment, però cinc minuts abans de tancar el foc hi poseu les castanyes cuites i pelades, que ja teniu que haver preparat.
I per postres el que vulgueu en aquest cas els panellets, perquè per “Tots Sants” és el que és menja
· Perquè surtin uns 30 o 40 panellets, naturalment segons la mida que els feu.
· Patates o Moniatos: bullits, freds i pelats. 500grams
· Sucre 400grams
· Ametlles, moldre-les ben fines 400grams.
· Ous 2 peces.
· Farina 50 o 100grams
· Guarnicions: Pinyons, cireres, xocolata, avellanes, xarops de tota mena, tot això té que ser al gust de la cuinera o cuiner. El que no teniu que fer és escatimar els fruits secs.
· En un bol es posa: els moniatos bullits i xafats, la ametlla ben fina, els dos rovells dels ous, el sucre, una mica de pell de llimona rallada.
· Llavors amb l’ajuda de la mica de farina, a sobra del marbre net, amasseu tota aquesta pastereta. Un cop amassat ho partiu en 4 o més parts. Per poder donar el gust que voleu a cada part. Un cop aromatitzades les parts ja podeu confeccionar els panellets. Els que van amb ametlles i pinyons, passeu-los abans per la clara dels ous. Així els fruits s’enganxaran millor
· Els poseu en una safata untada amb oli i.... Apa! Cap el forn.
· Per coure, pot ser de 15m a mig hora, això depèn: del forn i de la mida dels panellets. Un cop els he tret del forn, els he ensucrat.
· Per tant vol dir que no apte per persones diabètiques.
BON PROFIT AMIGUES/AMICS
MARISA
Diumenge 28/10/07
TOTS SANTS II PART
Bé, ja sé que és molt agosarat el que vaig a dir perquè és pot interpretar de moltes maneres.
Jo serè sincera i cadascú s’ho prengui com vulgui.
Vam passar una vetllada estupenda, a tothom va agradar molt el sopar i vaig sentir les paraules de sempre. Sóc una cuinera excel·lent.
Aquestes paraules fa molt de temps que les sento dir, per la família els amics i els coneguts.
Ja sabeu que és molt bonic que t’alabin, però desprès de sentir-ho durant quaranta anys seguits, ja no en faig gaire cas.
Però ara amics si que em crida l’atenció doncs són els meus dos néts que m’ho diuen, i això ja són “Paraules Majors”. I per els que no ho saben són ells, els nens els qui m’han condecorat amb el diploma de alies “La Rusky”. Referent a la gran cuinera Carme Ruscalleda.
De totes maneres hi ha una mica de diferència, perquè els meus néts diuen que jo ho faig encara millor que la Sra. Carme.
Aprofito per comunicar a tothom que per les festes de Nadal d’enguany tornaré a ser iaia. Veurem quin títol em dona l’Adrià, així és com es dirà el nou nat.
MARISA
Diumenge 2/12/07
No hay comentarios:
Publicar un comentario