CANAPÉS VARIATS PER GAUDIR AMB CONVIDATS
Divertides marietes
Sobre pa de motlle untat amb formatge blanc o mantega, posar-hi: un tall de pernil dolç i mig tomàquet gerri. Com és pot veure haurem fet un tallet sobre el tomàquet.
Els puntets negres i el cap és fet amb olives negres
Esparrecs en paparina
Sobre una safata d'amanida (potser variada) hi poserem les paperines
Són fàcils de fer i resulta un plat molt fresc.
Agafar un tall de pernil en dolç i untar-lo amb una mica de maionesa
seguidament hi podreu embolicar l'esparrec. Sobre tot ben escorregut.
Podeu acabar d'adornar el plat amb olives, cogombres...
OUS FARCITS
Inútil, potser, d'explicar aquest plat.
Per les persones què no es posen gaire a la cuina, aquest plat es fa de la següent
manere: Els ous s'han de fer bullir previament, deixar refredar i pelar-los.
Els partirem per la meitat treurem tot el rovell del ou i ho deixerem en un plat
a part.
Farem una maionesa i un cop acabada hi barrejarem els rovells.
Farem una pasta i amb una cullera la anirem posant sobre el buit del blanc de l'ou.
El plat es pot adornar de varies maneres: Ratllar ou dur per sobre, posar-hi una tira
de pebrot i una oliva sigui negre o verda...
UN SIMPLE CANAPÉ
Aquest "amuse-gueules" com diuen els francesos és d'allò més ràpid i té
una veritable sortida. És tracte de posar-lo sol sobre el plat o sobre una llesca de
pa torrat i una gota d'oli d'oliva.
Farem una brochet amb un quadrat de formatge un tomàquet gerri i una fulla de
canonges.
Per fer canapés només cal una mica de inmaginació, ganes i paciècia, ens podem
inventar al que volguem i com més color tingui el plat, més bo és..
VOL-AU-VENT
Aquest també és fàcil, però més entretingut.
Es tracte de comprar els famosos pastissets de pasta de full, per farcir
Naturalment, els podeu farcir del que més us agradi
En aquests hi ha el següent:
Fer un confit de ceba i patata. Un cop ben cuitet i tou passarem els dos
ingredients per la batedora. Un cop obtinguda una pasta fina i homogènia
omplirem els pastissets.Una vegada frets hi posarem un tallet de pernil serrano
per sobre. Per canviar el color del plat vaig afegir-hi unes torradetes amb
sobrassada.
La categoria i el gust del plat canvia si el pernil és de Jabugo i la sobrassada
de Mallorca.
TRINXAT
El "TRINXAT" plat d'ívern senzill, molt gustós i apreciat
1 Col un tall de cansalada crua, per persona
2 Patates una botifarra negre
Alls
Rentarem les patates, les tallarem i les posarem a bullir
Rentarem i tallarem la col. La posarem a l'olla quan les patates
portin cinc minuts al foc.
Deixareu coure tot plegat 20minuts.
Mentre tant, fregireu la cansalada. quan estigui ben torradeta
la deixereu en un plat on hi haureu posat un paper per agafar tot l'oli.
Quan la verdura estigui cuita i escorreguda l'heu d'aixafar amb una mà de morter
o una forquilla.
Un cop ben aixafada la passareu per la cassola on heu fregit la cansalada, però
abans haureu posat l'all ben picat ( mig cap d'all) i la botifarra negra a
rodanxetes.
Ho remanareu tot ben remanat. Un cop acabat hi podrem posar els talls
de cansalada per sobre i algunes rodanxetes de botifarra negre
La cuina de les àvies és la millor
No hay comentarios:
Publicar un comentario