jueves, 30 de enero de 2014

MOMENTS CULINARIS

CANAPÉS VARIATS PER GAUDIR AMB CONVIDATS                                                     

Divertides marietes
  Sobre pa de motlle untat amb formatge blanc o mantega, posar-hi: un tall de pernil dolç i     
   mig tomàquet gerri. Com és pot veure haurem fet un tallet sobre el tomàquet.
                                   Els puntets negres i el cap és fet amb olives negres


                                     Esparrecs en paparina
                               Sobre una safata d'amanida (potser variada) hi poserem les paperines
                               Són fàcils de fer i resulta un plat molt fresc.
                               Agafar un tall de pernil en dolç i untar-lo amb una mica de maionesa
                               seguidament hi podreu embolicar l'esparrec. Sobre tot ben escorregut.
                               Podeu acabar  d'adornar el plat amb olives, cogombres...

                                                            OUS FARCITS
 
                                  Inútil, potser, d'explicar aquest plat.
                                  Per les persones què no es posen gaire a la cuina, aquest plat es fa de la següent
                                  manere: Els ous s'han de fer bullir previament, deixar refredar i pelar-los.
                                  Els partirem per la meitat treurem tot el rovell del ou i ho deixerem en un plat
                                  a part.
                                  Farem una maionesa i un cop acabada hi barrejarem els rovells.
                                  Farem una pasta i amb una cullera la anirem posant sobre el buit del blanc de l'ou.
                                  El plat es pot adornar de varies maneres: Ratllar ou dur per sobre, posar-hi una tira
                                  de pebrot i una oliva sigui negre o verda...

                                                          UN SIMPLE CANAPÉ
                                     Aquest "amuse-gueules" com diuen els francesos és d'allò més ràpid i té
                                     una veritable sortida. És tracte de posar-lo sol sobre el plat o sobre una llesca de
                                     pa torrat  i  una gota d'oli d'oliva.
                                     Farem una brochet amb un quadrat de formatge un tomàquet gerri i una fulla de
                                     canonges.
                                    Per fer canapés només cal una mica de inmaginació, ganes i paciècia, ens podem
                                    inventar al que volguem i com més color tingui el plat, més bo és..

                                                               
 
                                                                VOL-AU-VENT

                                         Aquest també és fàcil, però més entretingut.
                                         Es tracte de comprar els famosos pastissets de pasta de full, per farcir
                                         Naturalment, els podeu farcir del que més us agradi
                                         En aquests hi ha el següent:
                                         Fer un confit de ceba i patata. Un cop ben cuitet i tou passarem els dos
                                         ingredients per la batedora. Un cop obtinguda una pasta fina i homogènia
                                         omplirem els pastissets.Una vegada frets hi posarem un tallet de pernil serrano
                                         per sobre. Per canviar el color del plat vaig afegir-hi unes torradetes amb
                                         sobrassada.
                                         La categoria i el gust del plat canvia si el pernil és de Jabugo i la sobrassada
                                         de Mallorca.


                                                                    TRINXAT
                                        El "TRINXAT" plat d'ívern senzill, molt gustós i apreciat

                                          1 Col                             un tall de cansalada crua, per persona
                                          2 Patates                        una botifarra negre
                                           Alls

                                          Rentarem les patates, les tallarem i les posarem a bullir
                                          Rentarem i tallarem la col. La posarem a l'olla quan les patates
                                          portin cinc minuts al foc.
                                          Deixareu coure tot plegat 20minuts.
                                          Mentre tant, fregireu la cansalada. quan estigui ben torradeta
                                          la deixereu en un plat on hi haureu posat un paper per agafar tot l'oli.
                                          Quan la verdura estigui cuita i escorreguda l'heu d'aixafar amb una mà de morter
                                          o una forquilla.
                                           Un cop ben aixafada la passareu per la cassola on heu fregit la cansalada, però
                                           abans haureu posat l'all ben picat ( mig cap d'all) i la botifarra negra a
                                           rodanxetes.
                                           Ho remanareu tot ben remanat. Un cop acabat hi podrem posar els talls
                                           de cansalada per sobre i algunes rodanxetes de botifarra negre

                                        La cuina de les àvies és la millor




No hay comentarios: