Avui va de pastisseria
Cada dia sento dir, que hi ha més persones al·lèrgiques a ingredients culinaris o intoleràncies de menjars.
Com que jo entro a formar part d’aquestes persones vull compartir un pa de pessic que em van oferir, per cert estava deliciós, i del qual m’han passat la recepta que amb molt de gust tot seguit us transmetré.
És un pastís sense ous i amb iogurts de soja cosa que va de perles a les persones que no tolerem els ous o la llet de vaca.
Passo a indicar els ingredients:
· 2 iogurts naturals de soja
· 3 gotets de farina, la qual pot ser farina sense gluten.
· 1 gotet i ½ de sucre. Podria ser sucre moreno.
· ½ gotet d’oli d’oliva
· la pell ratllada d’una llimona.
· 1kg. De pomes
· 1 sobre i ½ de llevat. Aquest també pot ser sense gluten
Les mesures dels ingredients es poden midir amb els gotets buits dels iogurts
Elaboració:
En un vol de vidre gran posareu els iogurts i el sucre, ho batreu, afegireu la farina, l’oli, el llevat i la pell ratllada de la llimona. Seguireu batent-ho.
Un cop la pasta estigui ben fina, sense grumolls, hi afegireu les pomes pelades i tallades a daus petits. La pasta queda molt espessa, no hi fa res, és així.
Tota aquesta barreja l’abocareu en un motlle prèviament untat amb una mica d’oli.
Seguidament posareu el pastís al forn, el qual tindreu preparat amb una escalfor de 180ºC. Fareu coure el pastís durant uns 60 minuts, més o menys.
Hi ha un truc per saber si és cuit, les bones cuineres ja el saben. És punxar el menjar amb un estri punxegut, si surt sec és que ja està al punt.
Bé, espero que us surti deliciós i al punt.
Advertència: L’heu de menjar el mateix dia, perquè s’asseca fàcilment. Si en queda algun trocet, el podeu congelar i treure'l del congelador una hora abans de menjar.
Toc final, quan el pastís sigui fred el podeu empolsimar amb sucre mòlt.
Espero que a més de trobar-lo bo, senti bé a tots aquells que no podeu menjar certes coses.
MARISA, 03/04/2011
No hay comentarios:
Publicar un comentario